Privacy

Alle informatie op deze site, in welke vorm ook, is eigendom van de Vrije Basisschool Moen. Niets mag worden gebruikt, voor welk doel ook, zonder vooraf-gaande schriftelijke toestemming van de school.

vrijdag 24 november 2023

Sinterklaas en zijn pieten.

 De kindjes keken er al even naar uit om volop te vertellen over Sinterklaas.

Het kwam dan ook al aan bod in onze vertelronde... de intocht van de Sint in Kortrijk en Antwerpen.

Deze week konden we al genieten van heel wat mooie verhaaltjes die voorgelezen werden door ouders, grootouders... . Dank u daarvoor!

In de kring maakten we ons Sintenhoekje... , we begonnen met het aanleren van een versje, oefenen op knippen (Sinterklaas of piet), codekleuren, nabouwen met clicks... . De poppenhoek heeft nu heel wat verkleedkledij van Sint en piet: mijter, staf, pietenmuts, pietenpak, paard, de zak ... .En juf zorgt voor het roet😉...

Per 2 kunnen we aan tafel de sint-en pietenbingo spelen... zo vlug mogelijk alles van op de kaart vinden.

In godsdienst hebben we gesproken over : "Zorg dragen voor...". Een kleuter van de klas kwam met de naam van juf Ann..."juf Ann verzorgt ons als we pijn hebben, doet kindjes met een vuile broek een vers broekje aan... ." Dus nodigden we juf Ann uit, de kindjes mochten vraagjes stellen over haar opdracht in de school. Dank u juf Ann! 

Volgende week komt de mama van Estelle langs om te praten over "verpleegster zijn in het ziekenhuis"... De vraagjes liggen al klaar!

We tellen ook volgende week verder af tot de verjaardag van Sinterklaas en niet te vergeten Olly zijn verjaardag.



Niet te vergeten!!!!!!!

Volgende week donderdag "dag op wieltjes"... breng dus je fiets of step mee. We oefenen op de speelplaats nog eens om op 2 wielen te rijden.